Informatie

U kunt in onze haven direct afmeren op een vrije plaats of steiger waar het bordje op groen staat, deze plaatsen zijn vrij voor passanten. Bij aankomst melden bij de havenmeester 06-10150857. Het liggeld aan de Beemsterburgwal en de Where (binnenhaven) bedraagt € 1,= per meter per nacht, het verschuldigde liggeld en kosten van elektra en water kunt u voldoen via aanuit.net. Voor de steigers aan het Noordhollands Kanaal zijn de tarieven € 12, € 10,- en € 8,- dit hangt af van de lengte van de steiger en kunt u betalen via aanuit.net. Water en elektra aan het Noordhollands Kanaal zijn ook te verkrijgen via aanuit.net. Liggeld is vanaf 14.00 uur verschuldigd. Besluit u te vertrekken dan dient u vóór 11.00 uur onze haven te verlaten. Toeristenbelasting is in Purmerend niet verschuldigd. Maakt u geen gebruik van aanuit.net dan kunt u munten à €1,-per stuk (2kW of 100 liter water) voor elektra-en watertappunten kopen bij ons havenkantoor, bij Spijkerman Eten & Drinken (bij de sluis) en bij Febo (bij de Hoornsebrug)
 
De elektrapalen in onze binnenhaven, het Noordhollands Kanaal en de Beemsterburgwal kunnen belast worden tot maximaal 16 Ampère. Water kunt u tanken aan de steigers in het Noordhollands kanaal vóór en ná de sluis en bij ons havenkantoor in de binnenhaven, waar ook de douches en toiletten te vinden zijn. Douches (munten) en toiletten zijn 24 uur per dag te gebruiken met de door de Havenmeester verstrekte code. De code van de looppoorten op de steigers aan het Noordhollands Kanaal en het sanitair in de havenkantoor krijgt u na aanmelding via aanuit.net.
 
Voor het huisvuil staan er containers bij ons havenkantoor (graag aanleveren in plastic zakken); daarnaast zijn er bij de sluis containers beschikbaar waar u kosteloos uw vuil in kunt deponeren. 
 
Er is géén voorziening voor afgewerkte olie, bilgewater of vuilwatertank.
 

Waarom Purmerend

Ruime steigers

De Kanaalkade biedt de mogelijkheid voor grote jachten

Winkels in de buurt

met de boot gezellig in de Where dicht bij supermarkten en het centrum

ontspannen stappen

de mogelijkheid voor uw boot veilig achter een poort

internet mogelijkheden

Er is wifi beschikbaar en er zijn cameras

Ervaringen van bezoekers

Ik heb het liggeld betaald bij de havenmeester, maar ik kan geen elektriciteit meer krijgen van aanuit.net. Ik moet eerst het liggeld betalen via aanuit.net. Dat is vervelend!
Anoniem
Purmerend was druk, maar de havenmeesters wisten toch nog een plekje vrij te maken voor 9 waterscouts op drie lelievletten vlakbij het nette sanitairgebouw. Ze hebben prima overnacht op een steenworp afstand van het centrum. Een pluim!
zeeverkenners
De haven is gezellig en rustig en ligt dichtbij supermarkten en het historische centrum van Purmerend. Het is niet duur en het sanitair is schoon.
boot naam

Aanleg plaatsen in Purmerend: een geweldige plek om je ontdekkingstocht door de stad te beginnen

Er zijn verschillende aanlegplaatsen voor boten rondom het stadscentrum van Purmerend, zoals de Kanaalkade, Kanaalschans, Beemsterburgwal en De Where. Deze aanlegplaatsen zijn op loopafstand van populaire attracties en faciliteiten, maken het een geweldige plek om je ontdekkingstocht door de stad te beginnen. In het centrum vind je altijd wel iets te doen, van drukke winkels en cafés tot levendige restaurants en bars. Er zijn ook verschillende supermarkten waar je alles kunt vinden om je verblijf comfortabel te maken. Vergeet niet om een ​​bezoek te brengen aan de door UNESCO beschermde Beemster polder, die adembenemend mooie landschappen en een uniek inzicht in de geschiedenis van de regio biedt. Met zoveel prachtige dingen om te zien en te doen in de omgeving, is Purmerend een bestemming die je niet wilt missen als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring.